Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Game Review: Ikariam

Σήμερα θα κάνω το πρώτο review παιχνιδού που έχει δημιουργηθεί ποτέ στο blog μας! Πρόκειται για ένα on-line παιχνίδι ονόματι Ikariam. Πιστεύω όλοι το ξέρετε αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι στο ίντερνετ! Βρίσκεσαι στην αρχαιότητα, και πρέπει να φτιάξεις την δική σου αυτοκρατορία. Βέβαια, αυτό μπορεί να φαίνεται εύκολο στα λόγια, αλλά είναι σίγουρα ένα παιχνίδι που χρειάζεται σκέψη για να διοικήσεις καλά την αυτοκρατορία σου! Ακολουθούν περισσότερα παρακάτω.




To Ikariam όπως προείπα είναι ένα πολύ καλό και όμορφο παιχνίδι στρατηγικής στο ίντερνετ. Χτίζεις τις δικές σου πόλεις, σε ένα άριστα φτιαγμένο περιβάλλον, το οποίο έχει γίνει ακόμα καλύτερο και ομορφότερο στην καινούργια έκδοση που μπήκε πριν λίγες ημέρες, την έκδοση 5.0. Χτίζεις και αναβαθμίζεις το Δημαρχείο, τις ακαδημίες, τα τείχη της πόλης, παλάτια και πολλά άλλα!!!



Χτίζεις την κάθε σου πόλη σε νησιά με διαφορετικά υλικά το καθένα. Υπάρχουν 4 είδη υλικών, το Μάρμαρο, που χρησιμεύει για το χτίσιμο των κτιρίων, το κρασί που χρησιμεύει στην ικανοποιήση των πολιτών από την ταβέρνα αλλά και την στρατολόγηση μαγείρων, το κρύσταλλο που βοηθάει στην αναβάθμιση της ακαδημίας από ένα επίπεδο και μετά, αλλά και στην πραγματοποιήση ερευνών στην ακαδημία (αφού πρώτα γίνει η απαραίτητη έρευνα. Τέλος, υπάρχει και το θείο, το οποίο είναι απαραίτητο για την στρατολόγηση κάποιων μονάδων ξηράς αλλά και θαλάσσης. Οι πόροι που προανέφερα χρησιμοποιούνται και σε άλλους δευτερεύων σκοπούς, όπως στην κατασκοπεία.



Το νησί έχει επανασχεδιαστεί στην νέα έκδοση και έχει γίνει πολύ όμορφο:


Επίσης και η προβολή κόσμου έχει επανασχεδιαστεί και έχει γίνει και αυτή πολύ όμορφη!
Το παιχνίδι γενικά έχει γίνει πολύ όμορφο και ρεαλιστικό! Επίσης είναι το μόνο παιχνίδι που έχουν παίξει σχεδόν όλοι οι φίλοι μου και το ξέρουν! Αλλά ακόμα και αυτοί που δεν το ξέρουν, είναι τόσο εύκολο να το μάθεις που δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Απλά πρέπει να σκέφτεσε την κάθε σου απόφαση! Γιατί το να μάθεις τα βασικά είναι εύκολο, αλλά για να γίνεις καλός πρέπει να τα μάθεις όλα τα μυστικά, ακόμα και αν σου πάρει λίγο χρόνο. Επίσης το παίζουν αρκετοί ανήλικοι.
Πάμε να δούμε τα υπέρ και τα κατά του (κατά τη δική μου κρίση):



ΥΠΕΡ:

Πανέμορφο UI
Παιχνίδι συνεργασίας
Δημόσιες σχέσεις
Ακονίζει το μυαλό
Μαθαίνει στρατηγική
Αρκετά φιλικό ως προς τον χρήστη
Προσεγμένο στη λεπτομέρεια
Διαφορετικός σχεδιασμός νησιών,και πόλεων κάτι που κάνει το χρήστη να μην βαριέται.


ΚΑΤΑ:

Μεγάλος χρόνος αναμονής για την αναβάθμιση ενός κτιρίου αν αυτό είναι σε αρκετά ψηλό επίπεδο.
Πρέπει να προσεχθούν λίγες λεπτομέρειες ακόμα.


Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, σας το συνιστώ ανεπυφύλακτα!
Πως σας φάνηκε το πρώτο μου review; Ελπίζω να έχω το χρόνο να κάνω κι' άλλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου