Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Microsoft Surface

Νωρίς τα ξημερώματα ανακοινώθηκε το Microsoft Surface με λειτουργικό σύστημα Windows 8 βάζοντας φωτιά στην κατηγορία των tablet και θολώνοντας τα όρια που αυτά μπορούν να χαρακτηριστούν ως ultrabook. To Microsoft Surface είναι και tablet με οθόνη 10.6 ιντσών και ultrabook με το αξεσουάρ πληκτρολόγιο.





Προσωπικά, πιστεύω ότι το συγκεκριμένο Tablet είναι πάρα πολύ καλό με πάρα πολύ καλά χαρακτηριστικά και δίκαια χαρακτηρίζεται από μερικούς Gaming Tablet. Και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας παρακάτω από τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν 2 εκδόσεις η μία έχει Intel Core i5 και η άλλη πιστεύεται ότι φοράει ARM επεξεργαστή:



Οθόνη
Η οθόνη των Microsoft Surface έχει διαγώνιο 10.6 ίντσες, είναι τεχνολογίας LCD με μεγάλη γωνία θέασης (IPS?) και έχει διαφορετική ανάλυση για το κάθε μοντέλο. Για το μοντέλο με τα Windows RT έχει ανάλυση 1366×768 pixels ενώ για το μοντέλο με τα Windows 8 Pro είναι Full HD (1920×1080 pixels).
Υποδοχές σύνδεσης
Από πλευράς υποδοχών το μοντέλο Microsoft Surface με Windows RT έχει full size USB 2.0, micro SD και micro HD έξοδο video ενώ το «μεγάλο» Microsoft Surface με Windows 8 Pro διαθέτει full size USB 3.0, γρήγορη micro SDXC και έξοδο video mini Display port.
VaporMg
Το σασί του Microsoft Surface είναι από μαγνήσιο και ονομάζεται VaporMg προσφέροντας αντιχαρακτική προστασίακαι ευχάριστη αίσθηση στην αφή. Το σασί έχει ενσωματωμένη μια βάση στήριξης για να στέκεται όρθιο η οποία «εξαφανίζεται» μέσα στη συσεκυή όταν δεν χρησιμοποιείται. Το συνολικό πάχος του μοντέλου Windows RT είναι 9.3 χλστ. και το βάρος 676 γρ. και του μοντέλου Windows 8 Pro είναι 13.2 χλστ. και βάρος 903 γρ.
Touch Cover
Το κάλυμα-προστασία της οθόνης με το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο ονομάζεται Touch Cover και θα διατεθεί σε δύο τύπους έναν με πλήκτρα «αφής» και πάχος 3 χλστ. και έναν με κανονικά πλήκτρα και πάχος 5 χλστ. Επίσης θα διατίθεται σε πέντε διαφορετικά χρώματα, γαλάζιο, ροζ, λευκό, μαύρο και κόκκινο.
Διαθεσιμότητα – Τιμή
Τα tablet Microsoft Surface αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον χειμώνα την περίοδο που θα διατεθεί και η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 8. Πρώτα θα κυκλοφορήσει το εισαγωγικό μοντέλο με τον επεξεργαστή ARM (NVIDIA Tegra 3?) και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows RT (light εκδοχή των Windows 8) και μετά από 3 μήνες θα κυκλοφορήσει το τουμπανάκι με τον Intel Core i5 και την πλήρη έκδοση Windows 8 Pro. Οπότε καλά Χριστούγεννα. Οι τιμές και των δύο μοντέλων θα ανακοινωθούν όσο πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας τους και θα εξαρτηθεί από τον κατασκευαστή τους.
Microsoft Surface με Windows RT
Επεξεργαστής: ARM (NVIDIA Tegra 3?)
Οθόνη: 10.6 ιντσών, 16:9, 1366×768 pixels
Υποδοχές: microSD, USB 2.0, micro HD video out
Dual WiFi antenna
Κάμερα: Ναι
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB/ 64GB
Πάχος: 9.3 χλστ.
Βάρος: 676 γρ.
Microsoft Surface με Windows 8 Pro

Επεξεργαστής: Intel Core i5
Οθόνη: 10.6 ιντσών, 16:9, 1920×1080 pixels
Υποδοχές: microSDXC, USB 3.0, mini DisplayPort video out
Dual WiFi antenna
Κάμερα: Ναι
Ενσωματωμένη μνήμη: 64GB/ 128GB
Πάχος: 13.3 χλστ.
Βάρος: 903 γρ.
                                                                  Ακολουθεί βίντεο:

Πηγή: Techblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου