Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Samsung Chrome-BookΕίναι υπολογιστής αλλά διαφορετικός από ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα γιατί το Google Chromebook φέρνει το Chrome OS στα χέρια των πολλών και το cloud πιο κοντά στον λαό. Με δύο μοντέλα από Samsung και Acer το Google θα προσπαθήσει να προσελκύσει τους καταναλωτές με κόστος $349 (Acer) ή $429 (Samsung) στα WiFi μοντέλα και λίγο υψηλότερο για τα 3G μοντέλα. Αν βέβαια κάποιος είναι φοιτητής ή καθηγητής και θέλει να αποκτήσει το Chromebook, το Google το νοικιάζει με $20 / μήνα ή $28 / μήνα για τις επιχειρήσεις.
Στην πραγματικότητα αυτό που το Google προσφέρει δεν είναι το hardware αλλά μια νέα πλατφόρμα μέσα από την οποία θα προωθηθούν οι υπηρεσίες του Google και φυσικά τα δεδομένα των χρηστών. Το Google μεγαλώνει την βάση χρηστών και μαθαίνει περισσότερα για τους χρήστες έτσι ώστε να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρει ενώ οι καταναλωτές κερδίσουν εκτός από καλύτερες υπηρεσίες ένα laptop / netbook που είναι έτοιμο για χρήση 8 δευτερόλεπτα μετά το πάτημα του κουμπιού και προσφέρει αποθηκευτικό χώρο και εφαρμογές με ένα κλικ. Το Angry Birds στο Chrome Web Store είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν μέσα από τον browser.
Εκτός από τον browser σημαντικό ρόλο παίζει και το Chrome OS που αναλαμβάνει τον έλεγχο του hardware με τρόπο διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Η πλατφόρμα είναι σταθερή, οι μεταβλητές ελάχιστες και το λειτουργικό του Chromebook κυριολεκτικά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Samsung και της Acer. Αυτός είναι ο λόγος που το Google μπορεί να υποσχεθεί διάρκεια μπαταρίας από 6 μέχρι και 8.5 ώρες, ασφάλεια σε hardware επίπεδο, WebGL στα 60fps και φυσικά απροβλημάτιστη χρήση του Adobe Flash.
Το Google Chromebook της Samsung έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
Οθόνη: 12.1 ιντσών με ανάλυση 1280 x 800 pixels
Βάρος: 1.48 kg
Διάρκεια μπαταρίας: 8.5 ώρες
Επεξεργαστής: Intel Atom Dual-Core
Ηλεκτρονικά: dual band WiFi / World mode 3G (προαιρετικά)
Λοιπά: HD Webcam, noise cancelling μικρόφωνο, 2 x USB 2.0, 4-in-1 memory card reader, Mini-VGA port, Fullsize Chrome keyboard, μεγάλο trackpad
Το Google Chromebook της Acer έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
Οθόνη: 11.6 ιντσών HD Widescreen CineCrystal LED-backlit LCD
Βάρος: 1.34 kg
Διάρκεια μπαταρίας: 6 ώρες
Επεξεργαστής: Intel Atom Dual-Core
Ηλεκτρονικά: dual band WiFi / World mode 3G (προαιρετικά)
Λοιπά: HD Webcam, noise cancelling μικρόφωνο, HD aurio, 2 x USB 2.0, 4-in-1 memory card reader, HDMI port, Fullsize Chrome keyboard, μεγάλο trackpad
Τα Chromebooks θα είναι διαθέσιμα για αγορά ή leasing apό τις 15 Ιουνίου 2011 στο Amazon και το Best Buy στην Αμερική. Στην Ευρώπη το Google θα πουλήσει Chromebook σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία και Ισπανία ενώ οι υπόλοιπες χώρες θα ακολουθήσουν αργότερα.

ΠΗΓΗ: http://www.pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου