Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Android Ice-Cream Sandwich



Η πιο φιλόδοξη προσπάθεια του Google στον χώρο του Android θα είναι το Ice Cream Sandwich σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία. Πρόκειται για μια νέα έκδοση και εκδοχή του λειτουργικού που θα βελτιώσει στα σημεία το Android 3.x Honeycomb και ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να δώσει τέλος στο πρόβλημα του fragmentation.
Με το Android Ice Cream Sandwich, κινητά, tablets και οποιαδήποτε άλλη συσκευή τρέχει Android θα χρησιμοποιεί ακριβώς το ίδιο λειτουργικό. Για τα νέα μοντέλα που εμφανίζονται στην αγορά, το Google εγγυάται αναβαθμίσεις για τους επόμενους 18 μήνες από την κυκλοφορία της συσκευής αν το hardware υποστηρίζει τις νέες εκδόσεις του λειτουργικού.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Ice Cream Sandwich θα βοηθήσει τους developers να γράφουν κώδικα και να αναπτύξουν εφαρμογές χωρίς να ενδιαφέρονται για το hardware και την έκδοση του λειτουργικού γιατί το Google θα έχει φροντίσει το hardware να είναι ικανό να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και το λειτουργικό να είναι το ίδιο παντού. Αντίο fragmentation σε ό,τι βαθμό μπορεί να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή το hardware.
Όλα αυτά αναμένεται να συμβούν κάποια στιγμή προς το τέλος του 2011, μαζί με την προσθήκη OpenGL τεχνολογιών στο Android Ice Cream Sandwich και φυσικά στα εκατομμύρια των κινητών και tablets που θα αντέχουν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο. Α ναι, το Android Ice Cream Sandwich θα είναι πραγματικά open source, όχι όπως το Android Honeycomb 3.x που το Google διατηρεί κλειστό μήνες τώρα.

ΠΗΓΗ: http://www.pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου